TED Çanakkale Kolejinde uygulanan "Ağırlıklı Yabancı Dil Programı" öğrencilerin dil ve eleştirel düşünme becerileri ve bireysel farklı öğrenme stilleri de göz önüne alınarak Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı doğrultusunda K12 bütünlüğün içinde bir İngilizce öğreteim programı uygulanır.

9.Sınıfa 16 saat yoğun bir İngilizce programı ile başlayan öğrencilerimiz, 10. sınıfta 12, 11 ve 12 sınıflarda ise 10 saat İngilizce dersi görürler.

TED Çanakakle Koleji öğrencileri, Cambridge Uluslararası İngilizce dil yeterlik sınavları olan Young Learners, KET, PET ve FCE’ de; Goethe Enstitüsü’nün Uluslararası Almanca Dil Yeterlilik Sınavı olan FIT IN DEUTSCH sınavlarına da katılarak uluslararası geçrliliği olaan dil sertifikaları almaktadırlar.

Ortaokul öğrencilerine 2. yabancı dil olarak Almanca dil eğitimi seçmeli ders olarak sunulmaktadır.