Çanakkale TED kolejinde İngilizce dil eğitimi programları TED genel merkezi yabancı dil müdürlüğü eğitim uzmanlarının rehberliğinde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı (CEFR) esas alınarak hazırlanır ve Millî Eğitim Bakanlığı onaylı K12 bütünlüğündeki TED’e özgün TED Okulları K12 İngilizce Dersi Öğretim Programı doğrultusunda gerçekleştirilir. İngilizce dersleri dört ana beceri olan dinleme (listening), konuşma (speaking), okuma (reading) ve yazma (writing) alanlarında öğrencilerin kendilerini doğru, akıcı ve özgürce ifade etmelerini hedefleyen bir yapıdadır. Dersler tüm sınıf seviyelerinde Türk ve yabancı uyruklu İngilizce öğretmenleri tarafından işlenmektedir. Sınıflarımızda kullanılan teknolojik destek sayesinde derslerin daha ilgi çekici olması amaçlanmaktadır. Ayrıca ders içi ve ders dışı kullanılan dijital platformlar aracılığıyla öğrencilerimizin okuma, dinleme ve konuşma becerileri de desteklenmektedir.

Okul öncesinden itibaren öğrencilerimiz bu dört temel öğrenme alanına zemin oluşturacak etkinlik ve çalışmalar yaparlar. Bu nedenle ilkokulda öğrencilerimizin dili sevmelerini sağlayarak tüm seviyelerde kullandığımız ders materyallerini eleştirel düşünme becerilerini harekete geçiren (Life-Long Learning) ‘Hayat Boyu Öğrenme’ prensibine göre seçeriz. Türk ve yabancı İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanan ve uygulanan programımız ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda haftada 12 ders saati olarak uygulanır. Ayrıca bu seviyelerde haftada 1 ders saati İngilizce destek çalışmaları yapılır. Bununla beraber ilkokul 3. sınıftan itibaren öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan Cambridge ESOL Sınavlarına (Starters, Movers ve Flyers) hazırlanırlar. Öğrencilerimizi hazır bulunuşlukları göz önüne alınarak ve çeşitli öğrenme modellerinden yararlanarak dili en etkin şekilde kullanabilen, uluslararası platformlarda söz sahibi ve eleştirel düşünme becerisine sahip bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlarız.