TED Çanakkale Koleji Anaokulunda öğrencilerimizin İngilizce’yi eğlenerek, oynayarak ve yaşayarak doğal bir ortamda öğrenmeleri için ortam yaratmaya çalışırız.

Yürütmekte olduğumuz İngilizce eğitim programımız her yıl öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları değerlendirilerek güncellenmektedir. Öğrencilerin, İngilizceyi anadilini öğrenir gibi eğlenceli ve aktif bir biçimde derse katılımlarını sağlayarak edinmelerine destek oluruz. Amacımız İngilizce’yi geleneksel yöntemlerle öğretmek değil; şarkılar, oyunlar, hikâye anlatımı gibi doğal yöntemlerle öğrencilerimize edindirmektir. Günlük uyguladığımız İngilizce programımızla, öğrencilerimizin İngilizce’yi sevmelerini ve bu dile karşı farkındalıklarını arttırmayı hedeflerken öğrencilerimize başka bir dilde de iletişim kurabileceklerinin özgüvenini kazanmalarını sağlarız. Öğrencilerimizde İngilizce öğrenmeye karşı merak ve istek uyandırmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Kullandığımız teknolojik destekli eğitim materyalleri ile öğrencilerimizin dil edinim süreçlerini zenginleştiririz. Okul öncesinde öğrencilerimiz dinleme ve konuşma öğrenme alanlarında temel oluşturacak etkinlik ve çalışmalarda bulunurlar ve ilerleyen yıllarda ilkokul düzeyinde gelişecek olan okuma ve yazma becerilerinin gelişimine zemin oluştururlar.

TED genel merkezi yabancı dil müdürlüğü eğitim uzmanlarının yönlendirmesiyle hazırlanan ve uygulanan programımız anaokulu 4 yaşta haftada 10 saat, 5 yaşta ise 12 saat olarak uygulanır.